Wyszukiwarka

28 października, 2024

Aromatyczna bruschetta

Składniki

  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • pomidor 1 sztuka
  • starty parmezan 3 łyżki
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr 1 szczypta
  • czosnek ząbki 1 sztuka
  • świeża bazylia 10 listki
  • ciabatta 1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabattę przekrój na połówki, skrop oliwą i wstaw na 1-2 minuty
do nagrzanego piekarnika (200 st. C).

Krok 2

Posiekaj bazylię, czosnek zmiażdż, a pomidory pokrój w plastry. Na upieczoną ciabattę wyłóż czosnek, plastry pomidora i posiekaną bazylię. Posyp ziołami prowansalskimi.

Krok 3

Oprósz parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz do czasu, gdy ser się rozpuści i lekko przypiecze. Aromatyczną zapiekankę udekoruj listkami świeżej bazylii.