28 października, 2024
Aromatyczna bruschetta
Składniki
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- pomidor 1 sztuka
- starty parmezan 3 łyżki
- Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr 1 szczypta
- czosnek ząbki 1 sztuka
- świeża bazylia 10 listki
- ciabatta 1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciabattę przekrój na połówki, skrop oliwą i wstaw na 1-2 minuty
do nagrzanego piekarnika (200 st. C).

Krok 2
Posiekaj bazylię, czosnek zmiażdż, a pomidory pokrój w plastry. Na upieczoną ciabattę wyłóż czosnek, plastry pomidora i posiekaną bazylię. Posyp ziołami prowansalskimi.

Krok 3
Oprósz parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz do czasu, gdy ser się rozpuści i lekko przypiecze. Aromatyczną zapiekankę udekoruj listkami świeżej bazylii.
